Populär musik år 2016  

Det finns alltid ny musik att fylla på topplistorna med. Vad som är populärt ändras nästan snabbare än både modet och årstiderna. Under år 2016 har ett antal stora artister dominerat topplistorna. En översikt av 2016 års Billboard 100 visar att ett flertal av 2010-talets största artister fortfarande är störst.

Adele

En av de första artister man tänker på 2016 är troligtvis Adele som med balladen “Hello” dominerade topplistorna i ett stort antal länder världen över. Även poppiga “Send my love” (to your new lover) blev en stor hit.

Justin BieberMicrophone at concert

En annan internationell stor artist som haft ett riktigt bra år 2016 är Justin Bieber. Han har haft hela tre monsterhits i form av “Love Yourself”, “Sorry” och “What do you mean”. Egentligen är det fyra hits eftersom Justin Bieber även medverkar på Major Lazers “Cold Water”.

Sia

Den hemlighetsfulla men mycket begåvade artisten Sia fortsatte efter succén med “Chandelier” att toppa listorna, nu med “Cheap Thrills” där Sias speciella röst fångar uppmärksamheten.

Justin Timberlake

Om “Happy” med Pharrell Williams var 2014 och 2015 års gladaste och mest peppande låt så står Justin Timberlake för 2016 års uppföljare i samma genre. “Can’t stop the feeling” kan knappast någon stå still till.

Rihanna och Drake

En artist som inte heller släpper greppet om topplistorna utan fortsätter leverera år efter år är Rihanna. Årets största Rihannalåt är “Work” där även artistkollegan Drake medverkar. Drake hade också en egen hit som gick upp på Billboard top 100: “One Dance”.

Teenage girl listening to the music and shaking headThe Chainsmokers

Amerikanska DJ-duon The Chainsmokers stod för en av 2015 års största hits #SELFIE med den omåttligt populära och citerade frasen “But first, let me take a selfie”. Under 2016 fortsatte succen med låten “Closer” som toppat listor världen över och särskilt i hemlandet USA.

Selena Gomez

Före detta Disneystjärnan Selena Gomez har etablerat en sångkarriär och under 2016 hade Selena Gomez två stora singelhits på Billboard med “Hands to myself” och “We don’t talk anymore” tillsammans med Charlie Puth.

Musikåret 2016 har bjudit på många fler artister och låtar som inte nämnts i artikeln men kommer troligen att gå till historien som ett riktigt bra musikår med stor bredd och variation.