Musikens roll vid begravningar

Att planera en begravning är ett tufft jobb men något som många av oss tyvärr behöver gå igenom någon gång i livet. När tiden är kommen är det därför bra att ha ett hum om hur det går till. Allt från att planera ceremonin till att välja musik och gravsättning.

Vad går man igenom på begravningsbyrån i Malmö?

När en närstående går bort är det många som undrar: Vad går man igenom på begravningsbyrån i Malmö? Hur en begravning går till kan skilja sig åt men på just denna begravningsbyrå kan du känna dig trygg i att de finns där för dig som närstående under hela processen. Första steget är att beställa begravningen hos begravningsbyrån. Därefter får du tillsammans med eventuella andra närstående ta beslut gällande begravningen. Bestäm om begravningen ska vara borgerlig eller kyrklig. Ta beslut gällande dödsannons, blommor, eventuell urna eller kista, minneslund och gravsättning. Allt detta kan du få hjälp med av begravningsbyrån. Efter begravningen kan du även få hjälp med saker såsom bodelning med hjälp av byrån.

Musikval

En viktig del av begravningen är för många musiken.

Med personlig begravningsmusik kan du välja musik utifrån den avlidnes smak eller önskningar. Musikval är en ytterligare del av begravningen som din begravningsbyrå kan hjälpa dig med. Gällande borgerliga begravningar är det väldigt fritt vilken musik man får ha. På begravningar i kyrkan ingår det alltid några psalmer under begravningsgudstjänsten. Utöver psalmerna brukar det gå bra att spela någon övrig musik som du eller den avlidne önskat.