Promota din egen musik

Det finns många duktiga musiker i Sverige. Vi kan stoltsera med flertalet världskända artister. Det finns också många musikskapande människor som aldrig får chansen att marknadsföra sin musik, även fast den är i en sådan klass att den kunde nå en stor marknad. Att lyckas inom musikbranschen är svårt, men det är inte omöjligt. Det finns saker man kan göra för att få ut sin musik och förhoppningsvis på det sättet kunna livnära sig på den. Det kräver hårt jobb, men om man lyckas är det ofta värt det. Konkurrensen mellan musiker är stor, men tack vare de många musiktjänster som är lätta att komma åt idag är det lättare än någonsin att få ut sin musik till en större publik. Om du hör till skaran av talangfulla människor som skriver och spelar din egen musik kan du ta hjälp av de tips som presenteras här. Det är aldrig omöjligt att lyckas!

Ställ upp i tävlingar

Det ordnas årligen flertalet tävlingar runt om i landet vars mål är att lyfta fram nya talanger inom musik. Det går både att tävla om kontrakt i TV, eller genom att skicka in sina demos direkt till ett skivbolag. Även fast man inte vinner en tävling kommer man få kontakter som senare kan hjälpa en framåt. Mycket av branschen handlar om att känna rätt personer. Oavsett om man tror man har en chans att vinna en tävling eller inte kan det ändå vara värt att ställa upp på grund av människorna man kommer träffa. När man väl deltar i en tävling gäller det att presentera sig på ett professionellt sätt för de personer som arbetar i branschen. Det kan dyka upp någon som fastnar för ditt arbete och vill träffa dig utanför tävlingen. Tävlingar ordnas både på lokal och nationell nivå, så sök efter en tävling som du tycker känns rolig och utmanande. En tävling som ger en bra möjlighet för dig att träffa personer som du kan ha nytta av.

Använd internet som marknadsföring

Idag är det lättare än någonsin att marknadsföra sig själv. Det går enkelt tack vare internet. Gör man sin egen musik lönar det sig att få ut den på till exempel Spotify. Det går relativt enkelt att ladda upp sin musik där. Andra ställen man kan använda för att promota sig själv är Youtube och SoundCloud. Be familj och vänner sprida din musik. En annan sak man kan göra om man vill få spelningar är att lägga in en annons på allaannonser. Kanske lyckas man bli erbjuden ett gig på en fest eller ett bröllop genom den. Det kan också vara värt att skapa en hemsida som man länkar till på sina sociala medier. Se till att ladda upp din musik direkt på hemsidan så att personer som kommer in där kan lyssna på den direkt. Använd dina sociala medier så mycket du kan för att sprida din musik och det du håller på med.