Bra sommarmusik

Såhär i sommartider är det många av oss som har en eller flera veckors semester. Semester är alltid härligt, men den blir ännu bättre om du bunkrar upp ordentligt med bra musik, poddar och ljudböcker. Då kan du ligga på stranden eller i hammocken en hel dag och bara njuta av lugnet. Det enda du behöver är din telefon, ibland internetuppkoppling samt ett par hörlurar. Har du idétorka när det kommer till musik, poddar och ljudböcker att satsa på i sommar? Här får du ett gäng tips att spana in!

Sommarklassiker inom musik

Att lyssna på musik som är kopplad till den rådande årstiden är något som många uppskattar. Vad gäller sommarmusik brukar det handla om så kallade “sommarplågor” – minns ni till exempel Hej Hej Monika med Nic and the family? Det blev en riktigt hit. För dig som gillar odödliga klassiker bättre är Tomas Ledin ett givet val. Med låtar som Sommaren är kort och En dag på stranden har han verkligen skrivit in sig bland svenska sommarklassiker inom musik. mannen bakom Sommarnatt, Lars “Dille” Diedricson, är också en riktig sommarklassiker från 80-talet. Tyvärr gick han bort tidigare i år. Förutom dessa finns det säkert låtar som du personligen kopplar till sommar. Skapa en Spotifylista med dem!

Ljudböcker och poddar

Tröttnar du på att bara lyssna på musik hela dagarna? Då kan poddar och ljudböcker vara bra alternativ. Nu börjar till exempel Sommar i P1 med årets sommarvärdar, eller varför inte ladda ned några avsnitt av P3 dokumentär, som behandlar en rad intressanta områden. ljudböcker är perfekta för hängmattan. Du slipper att hålla i en bok och kan med gott samvete slumra till en liten stund utan att det gör något – spola bara tillbaka så fort du vaknar igen. Under sommaren föredrar många att läsa deckare, och många sådana utspelar sig i skärgården under sommartid. Idag finns en mängd böcker som ljudböcker, så det är bara att välja och vraka inom dina favoritgenrer. Gör denna sommar till en härlig musik- och ljudbokssommar!