Flyttips till musikälskare i Nyköping

Du ska flytta till eller från Nyköping och behöver planera din flytt på bästa sätt. Vi som älskar musik har ju ofta instrument, skivsamlingar och annat som också ska flyttas. Och som vi är väldigt rädda om. Här kommer tipsen på hur du som musikälskare flyttar på bästa sätt.

Anlita flyttfirma i Nyköping

Det absolut enklaste sättet att flytta är med hjälp av en flyttfirma. Du sparar in på ryggbesvär och slipper stressa en massa i förväg. Det är så skönt att överlämna allt till professionellt folk som vet hur man packar och flyttar på bästa sätt. Har du ett piano är det nästan ett måste. Du vill verkligen inte bära ett piano tillsammans med vännerna. Förutom att ni kan få rejäla ryggproblem kan någon också skada sig. Men även om du inte har ett piano är det skönt att anlita flytthjälp. När du anlitar flytthjälp gör du naturligtvis RUT-avdrag på 50 procent av arbetskostnaden. Då blir det ganska billigt. Gå in på Qleano och hitta din flyttfirma Nyköping och flytta utan större besvär. Vill du ha en riktigt skön flytt anlitar du också flyttstädning. Allt med RUT-avdrag.

Börja sortera i tid

Det som verkligen tar tid är att sortera och gå genom sakerna. Istället för att du väntar med det till sista veckorna innan flytten börjar du med det redan nu. Innan du ens kanske fått tag på en ny bostad. Vad vill du verkligen behålla? Vad använder du inte? Har du instrument som inte används? Varför inte sälja dem på Blocket och låta någon annan få ett fint musikinstrument till ett bra pris. Så kan du använda dina pengar till att anlita en flyttfirma istället. Titta även igenom bostaden. Vilka möbler gillar du och vilka saker använder du egentligen inte? För att sortera på bästa sätt är det klokt att ta en del i taget. Det är också därför som du inte ska skjuta upp själva sorteringen. Börja med garderoben, fortsätt sedan med noterna, dina skivsamlingar och dina musikinstrument. Det är skönt att flytta och inte ha med sig massa gamla kläder, trasiga saker eller annat som du glömt bort att du ens äger.

Bra plats för musikinstrumenten

Det är också smart att tänka igenom var dina musikinstrument ska stå i den nya bostaden. Ett piano ska ju till exempel inte stå emot en kall yttervägg då det då lätt blir ostämt. Har du musikinstrument som du vill ha kvar, men som du inte använder just nu? Se till att de kan förvaras på ett bra ställe. Eller så lånar du ut dem. Det är också roligt att inreda med instrumenten. Börja med dem och möblerna när du väl kommer till ditt nya hem.